
Nadmiar cukru nie wpływa dobrze na nasz organizm, a mimo to wciąż nie wyobrażamy sobie kawy i herbaty bez jego dodatku. Czym zatem zastąpić biały cukier, aby napój nie był gorzki, lecz słodki, a przy tym zdrowy? Przekonaj się do syropu klonowego.
Nadmiar cukru nie wpływa dobrze na nasz organizm, a mimo to wciąż nie wyobrażamy sobie kawy i herbaty bez jego dodatku. Czym zatem zastąpić biały cukier, aby napój nie był gorzki, lecz słodki, a przy tym zdrowy? Przekonaj się do syropu klonowego.
Nie tak dawno pisaliśmy o szalenie modnej cold brew czy kawie po wietnamsku, ale nie możemy pominąć jeszcze jednego rodzaju kawy. Jest nią dalgona coffee – kawa po koreańsku – która szturmem podbija Instagrama i TikToka. Absolutnie nas to nie dziwi, ponieważ tak przygotowana kawa nie tylko prezentuje się atrakcyjnie, ale i smakuje doskonale.
Każdego dnia sięgasz po kawę w tej samej odsłonie? Co powiesz na urozmaicenie jej smaku i nowe właściwości? Połącz przyjemnie z pożytecznym, serwując sobie i swoim bliskim kawę ze zdrowymi dodatkami. Nigdy wcześniej nie słyszałeś o dodatkach do kawy innych niż cukier czy syropy smakowe? Czas na aktualizację wiedzy z tego zakresu.
Zaczynasz dzień od pysznej i aromatycznej kawy? Niewątpliwie jej przygotowanie jest dla Ciebie czystą przyjemnością. Uważasz, że wszystko, co robisz podczas parzenia kawy jest prawidłowe? Przyznaj się, masz wypracowany swój własny sposób na przyrządzanie „czarnego naparu”? W tym artykule zastanowimy się, jakich prostych zmian możesz dokonać w porannym rytuale, by móc rozkoszować się najlepszą kawą pod słońcem, a przy okazji dobrze rozpocząć dzień!