W czasach wysokiej klasy elektroniki, kiedy mamy wspaniałe ekspresy na kapsułki, ekspresy elektroniczne, gdy wystarczy jedno naciśnięcie przycisku by za chwilę dostać espresso, latte lub cappuccino powoli wracamy do klasyki parzenia kawy. Dzisiaj krótka historia Chemexa i sposobu parzenia w tym urządzeniu.
Gęsta, gorąca i aromatyczna kawa z czekoladą – co może być lepszego na mroźne zimowe miesiące? Mokka to idealne połączenie mocnej kawy z niezwykłym aromatem gorącej czekolady. Jak przygotować mokkę, jakie dodatki zastosować? Podpowiadamy.
O kawie mówi i pisze się na tysiące sposobów. A co z pozostałością po naparze? Fusy z kawy zawierają wiele cennych substancji oraz przeciwutleniacze o dobroczynnym wpływie na organizm. Kreatywnie można wykorzystać nie tylko kawowe ziarna, ale także fusy. Do czego mogą się przydać?
Choć Cafe Borówka jest znana głównie z wysokiej jakości świeżo palonych kaw, to w naszej ofercie znajdziecie też wyśmienite aromatyczne herbaty. Albert Tea to wyselekcjonowane mieszanki herbaciane, uzupełnione o dodatki nadające im szczególnego charakteru.